Muzeul Naţional Cotroceni

Şcoala altfel- 8 aprilie 2014
Bucureşti

Săptămâna „Şcoala altfel” -7-11 aprilie 2014 – s-a desfăşurat sub egida „Să ştii mai multe, să fii mai bun”. În acest sens au fost realizate mai multe vizite la muzeele din Bucureşti.

Prima oprire a fost la Muzeul Naţional Cotroceni, cunoscut acum prin faptul că reprezintă sediul principal al administraţiei prezidenţiale, a fost iniţial o simplă mănăstire ridicată de Şerban Cantacuzino în 1678-1681, urmată de un palat domnesc, edificat în stil baroc, specific civilizaţiei occidentale europene. În perioada 1893-1895, regele Carol I a dispus modernizarea palatului pentru a servi ca palat princiar pentru Ferdinand şi Maria, viitorul cuplu regal. După abolirea monarhiei, clădirea a fost folosită ca sediu UTC, iar după cutremurul din 1977 a intrat într-o altă etapă de renovare pentru a deveni un hotel de lux pentru demnitarii care urmau să viziteze România. Din fericire, doar băile au fost modificare, restul încăperilor rămânând intacte la sfârşitul regimului.

La vizitarea palatului Cotroceni au participat elevii claselor a IX-a E şi F, clasei a X-a B şi profesorii Valentina Matei şi Magdalena Dumitru.

[wowslider id=”4″]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.