Noaptea muzeelor deschise – 17-18 mai 2014

Cimitirul Bellu-Fundaţia Löwendal-Şcoala Centrală
Bucureşti

De 11 ani oameni din mai multe oraşe din Europa se bucură de o noapte în care muzeele îşi deschid porţile cu evenimente şi expoziţii speciale. La acest eveniment se alătură, an de an, parteneri precum instituţii şi organizaţii culturale, galerii de artă, studiouri de creaţie, ONG-uri, spaţii alternative etc.

Începând cu 2014 Colegiul Naţional „Octav Onicescu” popularizează acest eveniment printre elevii care devin tot mai interesaţi să participe.  La prima ediţiei am vizitat cimitirul Bellu, acolo unde îi putem întâlni pe Mihai Eminescu, George Coşbuc, Ion Luca Caragiale, monumente funerare din secolele XVIII-XIX, oameni politici care au luat decizii importante pentru evoluţia politică statului, precum şi celebra Doamnă cu umbrelă.

A urmat Fundaţia Löwendal, unde erau expuse maşini de epocă şi s-a desfăşurat mai multe lansări de carte.

Ultimul popas a fost făcut la Şcoala Centrală, primul pension domnesc de fete din Bucureşti, unde membrii A.R.C..E.N. au oferit vizitatorilor tururi ghidate ale Şcolii Centrale, care au cuprins istoria pensionatului de fete, poveşti despre elevele pensionului, despre femeile din perioada interbelică, educate la Şcoala Centrală, explicaţii privind arhitectura neoromânească etc. Vizitatorii s-au bucurat şi de Grădina interioară a Şcolii Centrale, deschisă pentru prima dată publicului, unde au avut loc o serie de instalaţii de lumină, muzică şi un maraton de lectură din „Jurnalul unei fiinţe greu de mulţumit” de Jeni Acterian.

Au participat elevii claselor a IX-a F, însoţiţi de profesorii lor Valentina Matei şi Roxana Zanea.

[wowslider id=”3″]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.