Proiecte ETWINNING

Programul „eTwinning” a fost lansat la 14 ianuarie 2005, ca parte a Programului de învățare permanentă al Comisiei Europene. Se adresează tuturor școlilor din învățământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unități școlare și inspectorilor școlari.

Profilul Colegiului Național “Octav Onicescu” pe platforma http://www.etwinning.net :
http://www.etwinning.net/de/pub/profile.cfm?f=1&l=en&n=52283
Profesor coordonator Adriana Verbinschi

Proiect: „Photos telling stories about Europe in Christmas Holidays”
Public link to this TwinSpace:http://new-twinspace.etwinning.net/web/p19464
Acest proiect a fost un parteneriat dintre 126 profesori și elevii lor, iar spațiul virtual TwinSpace a fost utilizat pentru activități de către 223 profesori, dintre care și profesori cu drept de vizitator. Elevii au urmărit schimbările din natură în timpul toamnei și au prezentat observațiile lor prin fotografii, prezentări PowerPoint, poezii, postere, filmulețe, etc.
Proiect: „Eurossemblances”
Public link to this TwinSpace: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p20794
Este un proiect dezvoltat alături de colegi din Franța și România. Pe parcursul desfășurării lui, elevii au făcut dezbateri referitoare la legătura strânsă dintre astronomie și civilizație. Dintre temele abordate : Artă, Astronomie, Biologie, Cetăţenie.
Proiect: „National traditions”
Public link to this TwinSpace: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p19266
Ideea proiectului a constat în prezentarea diferitelor tradiții ale țărilor participante la colaborarea europeană. Elevii s-au implicat în activităţi de cunoaştere a zonelor de tradiţie ale ţării noastre și ale altor țări, a potenţialului cultural şi istoric al ţării şi au dezvoltat aptitudini de conservare a patrimoniul cultural românesc.
Proiect: „European Dictionary”
Public link to this TwinSpace: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p17056
In derularea acestui proiect și-au desfășurat activitatea alături de elevii lor, 20 de parteneri educatori. Scopul proiectului a fost de a alcătui un dicționar utilizând limbi diferite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.