Întâlniri esențiale – Theodor Paleologu

Ĩn data de 13 februarie 2020, domnul Theodor Paleologu a susţinut, în calitate de lector al Fundaţiei Paleologu, o conferinţã la Colegiul Naţional „Octav Onicescu“, „Despre bunul simţ“.
Conferinţa a fost precedatã de un concurs lansat anterior în beneficiul elevilor colegiului, concurs la care au participat cu eseuri libere pe tema bunului simţ peste 15 elevi din toate clasele. Ĩn timpul conferinţei, domnul Theodor Paleologu a nominalizat 10 câştigatori care vor beneficia de bursa de acces la cursurile Casei Paleologu din anul 2020, program numit Burse pentru liceeni.
La conferinţă au participat 30 de elevi, precum şi cadre didactice, iar subiectele au fost diverse: de la ceea ce înseamnă din punct de vedere filosofic şi etic conceptul de bun simţ, pânã la dialog liber despre cultura greco-romană a Antichitãţii şi dezbateri despre importanţa studiului limbilor clasice în liceu.
Profesorii şi elevii colegiului mulţumesc domnului Theodor Paleologu pentru vivacitatea şi farmecul discuţiilor şi pentru evocarea unui mare om de cultură, Alexandru Paleologu, ale cărui scrieri se regăsesc în orice bibliografie rezonabilă a elevilor de liceu.
https://paleologu.com/ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.