Proiectul „Sănătatea este o stare de bine. Tu ești bine?”

Imagini
În data de 16.02. 2015 a fost lansat, la Colegiul Național „Octav Onicescu“, proiectul Sănătatea este o stare de bine. Tu esti bine?, organizat de către  Asociaţia pentru  Dezvoltare Durabila in Educatie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti,  Bucovina, Kineto Bebe, Fundaţia Preţuieşte Viaţa, Fitness Concept, Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare, Restaurant Rawdia, care are drept scop stimularea interesului adolescenţilor faţă de alimentaţie si beneficiile consumului de alimente sănătoase, ce pot fi combinate în diferite variante şi pot reprezenta substitute ale alimentelor de tip fast-food. În egală măsură, scopul proiectului se îndreaptă în direcţia creşterii motivaţiei tinerilor de a practica sport, dar şi de a înţelege varietatea alternativelor sportive în vederea alegerii acelor care se potrivesc datelor umane specifice.

În acest sens, va fi implicat un grup ţintă de 100 de elevi, provenind din patru licee ale Municipiului Bucureşti, care vor fi evaluaţi de către specialişti în domeniu: kinetoterapeuţi, antrenori fitness, consultanti nutriţie. Aceştia vor primi individual o fişă de evaluare cu privire la: masa musculară, grăsimea din corp, gradul de obezitate, nivelul de hidratare, masa osoasă, caloriile din corp, tipul de corp, rata metabolică bazală, vârsta metabolică.

Programul de formare la care vor participa elevii selectaţi se va desfăşura pe parcursul a trei luni si va urmări: antrenamentul intr-o sală de fitness şi un regim de alimentaţie personalizat. Tinerii vor fi însoţiţi în sala de fitness de antrenor, o dată sau de mai multe ori pe săptămână. Se vor face tutoriale cu privire la starea fizică şi emoţională a subiecţilor, înainte şi după programul proiectului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.